Саудитското външно министерство заяви, че Русия е освободила 10 чуждестранни военнопленници,

...
Саудитското външно министерство заяви, че Русия е освободила 10 чуждестранни военнопленници,
Коментари Харесай

Русия освободи десетима чужденци, пленени в Украйна

Саудитското външно министерство съобщи, че Русия е освободила 10 задгранични военнопленници, арестувани в Украйна. Това е станал с посредничеството на престолонаследника Мохамед бин Салман, разкри " Гардиън ".

Освободените пленници са американски, английски, хърватски, марокански и шведски жители, се споделя в изказване на саудитско външно министерство. Оттам прецизират, че самолетът, пренасящ пленниците, е кацнал в кралството.

Русия е освободила американските жители Александър Друке, на 39 година, и Анди Тай Нгок Хуин, на 27 година, в границите на замяна на пандизчии, заяви представител на фамилията пред Ройтерс.

Двамата са от Алабама. Те бяха хванати през месец юни по време на сражения в Източна Украйна. Смяташе се, че те са първите американски жители, за които е доказано, че са пленени от силите на Русия, когато бяха оповестени за изчезнали в средата на юни.

Освобождаването на британеца Ейдън Аслин " поставя завършек на месеците на мъчителна неустановеност " за фамилията му.

Тъй като още веднъж са обединени като семейство, те най-сетне могат да бъдат спокойни.

Дженрик добави, че е " надълбоко признателен " за работата, подхваната от украинското държавно управление, саудитския престолонаследник, както и от английския министър-председател Лиз Тръс и външния министър Джеймс Клевърли за приключването на " ужасяващото " тестване.

Британският министър председател Лиз Тръс удостовери, че петима британци, пленени в Украйна, са освободени.

Ейдън Аслин е британско-украински генезис. Той е някогашен болногледач от Нотингамшир. Ейдън Аслин е служил и като украински морски пехотинец. Ейдън Аслин попадна в плен през месец април в обсадения град Мариупол.

През юни той беше наказан на гибел от съветски марионетен съд в Източна Украйна по обвинявания за " наемническа активност " и " тероризъм ". Процесът се състоя в самопровъзгласената Донецка национална република (ДНР).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР